China 27” Hospital Digital Signage Triage Quueing System Докторски информации за прикажување фабрика и производители | Чуџи

27“ Болнички дигитален систем за триажа редици Приказ на информации за лекарите

Краток опис:

ВОВЕД Системот за управување со болничка тријажа на редици е систем на редици за тријажа на болницата, систем за редици во болница и систем за броеви на редици во болница. По голем број истраги за болничкото опкружување, медицинските процедури и работните процедури, беше развиен сет на компјутерски медицински менаџмент. Информацискиот систем на компанијата може добро да ги реши проблемите со нередовното чекање на ред за пациентите, неурамнотежениот обем на работа на лекарите и бучната средина....


 • Земја на потекло: Гуангжу, Гуангдонг, Кина
 • Името на брендот: KER
 • Боја: по барање на купувачот
 • Гаранција: 1 година
 • Пакет: Картон + Пена + дрвена рамка
 • Боја: по црна, бела
 • Големина: 27''
 • детали за производот

  Тагови производ

  ВОВЕД

  Системот за управување со редици за тријажа во болницата е систем на редици за тријажа на болницата, систем за редици во болница и систем за броеви на редици во болница. По голем број истраги за болничкото опкружување, медицинските процедури и работните процедури, беше развиен сет на компјутерски медицински менаџмент. Информацискиот систем на компанијата може добро да ги реши проблемите со нередовното чекање на ред за пациентите, неурамнотежениот обем на работа на лекарите и бучната средина.
  Со брзиот развој на електронски информациски производи и интелигентни производи, како и зголемените барања на човечкиот живот за опкружувањето на услугите и ефикасноста на услугата, се појави концептот на систем за редици.
  Системот на редици за тријажа во болницата е систем на редици специјално дизајниран за посети во болница. Тоа во голема мера го подобрува опкружувањето за услуги во болницата, обезбедува тивка просторија за консултантски простор за лекарите да ја дијагностицираат состојбата и им нуди услуга еден на еден за пациентите. , Исто така, ги избегнува проблемите со приватноста на состојбата на пациентот и така натаму.
  Системот на редици за тријажа, исто така, може да се комбинира со HIS системот на болницата за да обезбеди удобност за унифицираното управување со пациентите во болницата.
  Системот за чекање на редици за тријажа на ИП мрежата е посветен на редот за тријажа во болницата, што може ефективно да го подобри опкружувањето на услугата и да ја зголеми ефикасноста на работата.

  Концептот на дизајнот и барањата на системот за управување со амбулантска тријажа

  Обезбедете редослед на дијагноза и третман на дневните амбулантски посети, да ги решите редиците, гужвите и конфузијата што се среќаваат во процесот на медицински третман и да одразуваат разумност и праведност; промена на затворениот медицински третман во отворен медицински третман, што ја одразува хуманизираната услуга.

  (1) Може да се поврзе со болничкиот амбулантски мрежен систем без да влијае на функцијата на системот за регистрација на болнички амбуланти.

  (2) Поставете екрани со голем екран во просторот за чекање на секој кат за да ја прелистувате најновата дијагноза и напредокот на третманот.

  (3) Лекарите користат паметни терминали или виртуелни повикувачи за повикување на броеви еден по еден за да го контролираат бројот на пациенти и времето за да стигнат до клиниката.

  (4) Има функција да го брои обемот на работа на различни одделенија и лекари во амбулантското одделение. Може да се распрашува за медицинската ситуација во реално време и автоматски да генерира дневни извештаи по дневната амбулантска услуга.

  (5) Со функцијата на гласовни инструкции, екранот го прикажува регистрираниот сериски број додека ги слуша инструкциите на мандарински кинески, така што пациентите не мора да зјапаат во екранот долго време. (6) Едноставен и удобен, лесен за обука и ракување.

  Вовед во амбулантски систем за управување со тријажа

  1. Системски состав

  Системот за амбулантско повикување е составен од паметен терминал за повикување, посветен активен центар, компјутер за контрола на системот, софтвер за системска контрола, терминал за прикажување (LED дисплеј, LED екран со ленти, ТВ) и компоненти за барање за синхронизација на глас. Се користи за поврзување на интелигентниот терминал за повици и компјутерот за контрола на системот на секоја клиника, кој може да пренесува и придвижува двонасочни сигнали. Може да ја контролира и следи работата на системот за повикување во реално време. Софтверот за контрола на системот соработува со системскиот хардвер за да ги реализира различните функции на системот. Апликативниот софтвер може да работи на повеќе системски платформи како што се WINDOWS/Me/NT, со целосно кинески интерфејс, кој е едноставен и лесен за ракување. Вмрежувањето може да реализира следење во реално време во заднина и да го прикаже записот на бројот на повиците.
  2. Системска функција

  (1) Функција на редици со повеќе линии: систем на ист кат може да управува со работата на редици на повеќе одделенија во исто време.

  (2) Повеќе начини на повикување: Може да го прикаже регистрираниот сериски број на секој пациент и името и регистрираниот сериски број на секој пациент. (3) Може да се користат повеќе методи за прикажување: дисплеј со дигитална цевка, голем LED екран, дисплеј со лента или ТВ дисплеј.

  (4) Функција за управување со амбулантско во реално време: Раководството на болницата и директорот на амбулантскиот оддел можат да побараат прашања во амбулантскиот оддел, секоја клиника и записите за дијагноза и третман на секој лекар во реално време на интернет.

  (5) Функција за статистички извештаи за податоци: дневните амбулантски извештаи (вкупен број на амбуланти, број на амбуланти на секој оддел, број на амбуланти на секој дежурен лекар, амбулантски проток во секое време од денот итн.) може автоматски да се генерираат по крајот на секојдневната амбулантска услуга, за користење одлука за управување со болницата.

  (6) Размислена технологија за интерфејс на терминал за приказ: Според распоредот на клиниката, топографијата на просторот за чекање, протокот на луѓе и други фактори, терминалот за прикажување на броеви може да се избере. Може да се опреми дигитален дисплеј, LED дисплеј со голем екран, дисплеј на екран со LED лента, ТВ дисплеј.

   7-1 6-1 5-1QQ图片20190727161623


 • Претходно:
 • Следно:

 • Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас